Menu Luk

Fredag den 6. oktober kl. 18.30

Smagning af hedvine
V. Søren Mortensen


Entré og mad: 325 kr.
Denne aften er det enhedspris.

Hovedret: Italiensk kødgryde med knuste kartofler, himmelsk sauce og          broccolisalat.
Dessert: Sherryfromage.

Drikkevarer købes til sædvanlige priser.

Højbys tidligere brugsuddeler, SørenVinkender Søren Mortensen
Mortensen, er som bekendt vinkender,
og han har indvilliget i at komme og
gøre os klogere på hedvine.
Søren fortæller:
Præriens skrappe drenge solgte Wonder
Tonic, som kunne helbrede alt.
Der er hedvine, som for mere end 100 år
tilbage blev opfundet med det formål.
Har du lidt, som du slås med, så kom denne
aften. Der er ingen garanti for helbredelse,
men måske en hyggelig aften, så man kommer
på andre tanker.
Hedvine er en betegnelse, vi bruger om vin
med et alkoholindhold på 15 til 22 procent
tilsat vinsprit eller brandy til at hæve
alkoholprocenten.
Nogle hedvine er tilsat urter og rørsukker og er opvarmet til over 50 grader. Det er kun fantasien, der sætter begrænsning her med undtagelses af nogle vindistrikter, f.eks i Spanien (Sherry) i Portugal (Portvin).
Hedvine bruges for det meste som aperitif, til dessert, som drinkmix og til velkomst.
Denne aften kommer vi rundt i hedvinenes verden, hvor stor udvikling fortsat sker
for blandt andet at tilpasse smag til yngre generationer.

TILMELDING på tlf: 30 55 29 14 (hvis opkald ikke besvares, send venligst en SMS),
eller på nedenstående formular:
NB Tilmelding er først gyldig, når du har modtaget bekræftelse fra Bakkegården

2023 Smagning af hedvine
Navn
Navn
Fornavn
Efternavn