Kontrolrapport

DISSING & LAS trio spiller

DYLAN og egne sange

Fredag den 17. marts.

Entre: 200 kr.
Hovedret: 90 kr.
Dessert: 25 kr.

Menu:
Sprængt nakkesteg med grøntsa-ger og sur sød peberrods sauce
Karamelliseret ananas m. is og æblesirup

Det lyder som en god idé og det er det! Det startede med en opfordring fra Jazzhus Dexter i Odense i for-bindelse med Bob Dylan's 70 års fødselsdag, og det udsolgte Dexter ville have mere.

Det kommer der så nu!

De tre vokaler giver Dylan’s sange den variation, de kræver og trioens sammenspil, som også her er i særklasse, formår at følge dem til dørs. De 13 år og 6 album med og uden Povl er et livsprojekt der stadig blom-strer, men dette frikvarter bliver måske mere end en parantes.

For Dissing og Las har Dylan's musik altid været en stor kilde til inspira-tion, så de takkede straks ja til muligheden for at dykke ned i dette ocean af sange.

Ved koncerten får man dels trioens versioner af Dylans tekster men også trioens egne sange – fra deres 3 CD’er

Der skete noget godt den aften i Odense. Nu sker det igen…..!

DISSING & LAS TRIO

Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers.

Dissing og Las har igennem de sidste års udgivelser og koncerter spillet sig op til den treenighed og musikalske formåen, de besidder i særklas-se. De har på deres nye udgivelse ”Kig Op” skabt et album af nye toner og lunefulde tekster, uden at arven fra den ældre Dissing er gået tabt. Den kan stadig høres som smukke og kærlige undertoner på alle bandets numre.

Trioen udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de for et par år siden valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, beviste de øjeblikkeligt, at de tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. Med de to album ’Lige Præcis’ (2008) og ’Balladen med Bartof’(2010) i bagagen slog Las Nissen samt brødrene Rasmus og Jonas Dissing for alvor deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet sin helt egen lyd og musikalske univers.

Dissing-familiens nye generation har høstet masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark. Arven fra den ældre Dissing ligger som en smuk og kærlig tone i bunden af trioens tekster og lyd, men med fornyede kræfter har de sat ind, og Dissing & Las er i disse år i deres livs form som sangskrivere og musikere.